U Hercegovini lišene slobode četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 09.06.2011. godine, na području Livna, Trebinja i Posušja lišili su slobode četiri osobe inicijala A.V., Z.S., I.B. i Ž.R. zbog sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljene trgovine opojnim drogama.

Pretresom triju lokacija pronađena je određena količina municije, biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te mobilni telefonski aparati sa SIM karticama.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, protiv osoba lišenih slobode bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 250. KZ BiH (Organizirani kriminal), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. KZ BiH (Neovlašteni promet opojnim drogama) i iste će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Akcija je izvedena po naredbi Tužilaštva BiH, a uz asistenciju pripadnika MUP-a Livanjskog kantona i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona.

Policijski službenici SIPA-e će i dalje preduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti s ciljem sprečavanja i otkrivanja navedenih krivičnih djela.