Studenti Visoke škole „CEPS“ u Kiseljaku posjetili SIPA-u

Studenti prve godine Visoke škole „CEPS - Centar za poslovne studije“ Kiseljak, danas su, 23.5.2014. godine, u pratnji predavača Vjekoslava Vukovića i Mirza Selimića, posjetili Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA). Studente je u ime SIPA-e pozdravio pomoćnik direktora SIPA-e Anđelko Hrgić i poželio im dobrodošlicu.

Oko 30 studenata studijskog programa „Sigurnosne studije“, smjer „Kriminalistika“, tokom posjete SIPA-i upoznalo se sa organizacionom strukturom, nadležnostima i ulogom SIPA-e u sigurnosnom sistemu BiH. U okviru predavanja koje su održali službenici Kriminalističko-istražnog odjela SIPA-e prezentirani su i konkretni primjeri iz prakse iz slučajeva na kojima je Agencija radila u proteklom periodu, a posebno predavanje održano je iz oblasti kriminalističke tehnike.

Upriličena je i posjeta bazi Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, gdje se studentima obratio v.d. zamjenika komandanta Jovica Mirosavljević i prezentirao sve bitne pojedinosti u vezi sa funkcioniranjem ove jedinice. Studenti su gledali i promotivni film Jedinice za specijalnu podršku, u kojem su prikazane vježbe specijalaca, ali i inserti iz stvarnih operativnih akcija. Također, imali su mogućnost da se okušaju na „Laser shotu“, a prezentiran im je i dio naoružanja Jedinice.

Predstavnici Visoke škole „CEPS“ izrazili su zahvalnost za prijem i dobrodošlicu, a zaključeno je da je današnja posjeta bila veoma uspješna i višestruko korisna.

Državna agencija za istrage i zaštitu i ubuduće će sarađivati sa navedenom institucijom, ali i ostalim obrazovnim institucijama u BiH.

Zahvalnicu Visoke škole "CEPS" možete pogledati ovdje.