SIPA otkrila i privremeno oduzela 3,2 kilograma opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su (10.2.2021. godine) u Zenici pretresli dvije lokacije i slobode lišili jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Tokom pretresa stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i osoba, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3,2 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.        

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Općinskog suda u Zenici i Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona.