OPERATIVNA AKCIJA „BUNA“

SIPA lišila slobode jednu osobu zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (29.1.2020. godine) realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Buna“, usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici SIPA-e su na području Mostara lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. 

Tokom akcije pretresene su tri lokacije na području Mostara, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto 85 vrećica u kojima se nalazila nepoznata materija koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain. Pored navedenog, privremeno su oduzeta i dva mobilna telefona.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode će u zakonskom roku biti  predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.