Pripadnici SIPA-e pobjednici „IPA-Futsal lige“

Ekipa Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) osvojila je prvo mjesto u „IPA Futsal ligi“ u malom fudbalu koja je trajala od marta do decembra 2013. godine, u organizaciji Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) - Regionalni klub Sarajevo.

U „IPA Futsal ligi“ učestvovalo je osam ekipa koje su sačinjavali predstavnici različitih sigurnosnih struktura BiH (SIPA, GP BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Služba za poslove sa strancima, FUP, MUP KS, MUP RS i Sudska policija RS) .

Osim što je osvojila prvo mjesto, ekipa SIPA-e osvojila je i pehare za najboljeg igrača i golmana. Pehari pobjedničkoj ekipi i pojedinačne nagrade dodijeljeni su na svečanosti koja je održana 1.4.2014. godine u Sarajevu, a uručio ih je glumac Enis Bešlagić, koji je i zaštitno lice IPA projekta.
 

Pripadnici SIPA-e sa zadovoljstvom su se odazvali pozivu za učešće u ovoj ligi, čime su pokazali svoje vještine i u ovoj oblasti. Učešće u „IPA Futsal ligi“ doprinijelo je razvijanju sportskog duha i prijateljskog odnosa između različitih sigurnosnih struktura u BiH.