POZIV KANDIDATIMA ZA TEST POZNAVANJA STRANOG JEZIKA - ČIN MLAĐI INSPEKTOR

U skladu sa članom 15. Poslovnika o radu Komisije za izbor kandidata polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i članom 11. Odluke o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i članom 14. Poslovnika o radu Komisije za izbor kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu obavještavamo vas da će se testiranje poznavanja stranog jezika obaviti dana 09.10.2018. godine u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu, ul. Nikole Tesle 59 Istočno Sarajevo, kako slijedi: GRUPA I u 09,00 sati: engleski jezik; GRUPA II u 10,00 sati: njemački jezik.

NAPOMENA:

Testiranje poznavanja stranog jezika provodi se kroz pismeni test i test govora. Navedeni testovi polagat će se isti dan, a samo kandidati koji budu zadovoljili pismeni test pristupit će testu govora.

Pismeni test iz engleskog jezika počinje u 09:00 sati, dok će test govora, za kandidate koji zadovolje pismeni test, biti održan isti dan u 13:00 sati.

Pismeni test iz poznavanja njemačkog počinje u 10:00 sati, a test govora za kandidate koji zadovolje pismeni test, biti će održan isti dan, nakon završetka pismene provjere.

Obavještavaju se kandidati da je potrebno doći pola sata prije testiranja, da bi se mogle ispoštovati procedure ulaska u zgradu Agencije.

Tokom testiranja neće biti dozvoljeno korištenje mobilnih telefona, tehničkih uređaja niti drugih pomagala (rječnika). Obavezno je poštovati raspored i termin testiranja.

Listu kandidata po šiframa za test stranog jezika možete pruzeti OVDJE