Policijski službenici SIPA-e uspješno završili obuku iz prezentacijskih vještina na engleskom jeziku

U okviru projekta „ProAccession“ koji provodi Britansko vijeće, u periodu od 17.09. do 24.10.2013. godine, u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na engleskom jeziku održana je šestosedmična obuka na temu „Prezentacijske vještine“, koju je uspješno završilo 11 policijskih službenika SIPA-e. Navedena obuka nastavak je aktivnosti koje se provode sa ciljem razvoja i jačanja kadrovskih kapaciteta Agencije.

Ovo je druga godina za redom da se u okviru istog projekta organizira obuka na kojoj se policijski službenici SIPA-e stručno usavršavaju i osposobljavaju u prezentacijskim vještinama ali i u vještinama efikasnog vođenja sastanka na engleskom jeziku.

Obuku su realizirale državne službenice SIPA-e Selma Delalić, Nataša Tešanović-Šojić i Amira Đozo, koje su certificirani treneri Britanskog vijeća.

Prisutnima na ceremoniji obratio se drugi sekretar Britanske amabasade u BiH Jon O’Shaughnessy i učesnicima projekta uručio certifikate.

Nastavak ovog projekta planiran je za početak iduće godine, a cilj je kontinuirano profesionalno usavršavanje kadrova, što će doprinijeti ukupnom napretku i jačanju svih kapaciteta Agencije.