Policijski službenici SIPA-e istrčali sarajevski polumaraton

Nakon višegodišnjeg uspješnog učešća na utrkama koje organizira udruženje „Marathon Sarajevo“, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i ove godine sa zadovoljstvom su učestvovali u 9. Coca-Cola Sarajevo polumaratonu, koji je održan jučer (20.9.2015. godine).

Sarajevski polumaraton najmasovniji je sportski i društveni događaj međunarodnog karaktera u Bosni i Hercegovini, koji je ove godine imao rekordnih 1.500 učesnika iz 32 zemlje.

U okviru velike porodice trkača učestvovalo je i 19 pripadnika SIPA-e, od čega 17 pripadnika Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e na čelu sa pomoćnikom komandanta ove jedinice.

Pripadnici SIPA-e još jednom su imali priliku da pokažu brzinu i izdržljivost i promoviraju zdrav način života i druženje, a  neki od njih su na ovoj utrci postavili i svoj lični rekord. SIPA je ponosna što je ove godine imala svoje kandidate na pomenutom sportskom događaju, na kojem su pokazali fizičku spremnost i da bez problema mogu istrčati više od 20 kilometara, čime su promovirali agenciju u najboljem svjetlu.