Polaznici ljetne škole FKKSS posjetili SIPU

U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji između Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije (FKKSS), oko 80 polaznika ljetne škole danas su (18.7.2016. godine) u pratnji predavača posjetili SIPA-u.

Polaznici su posjetili bazu Jedinice za specijalnu podršku, gdje im je prezentirana organizaciona struktura, nadležnosti i uloga koju SIPA ima u sigurnosnom sistemu BiH. Također, putem prezentacije jedinice, dijela naoružanje kojim Jedinica raspolaže i taktičko-pokazne vježbe upoznali su sa načinom rada i ulogom ove elitne jedinice u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Jučer je policijski službenik SIPA-e polaznicima ljetne škole održao predavanje na temu „Upravljanje kriznim situacijama“, te im prenio svoje znanje i iskustvo stečeno tokom rada u sigurnosnim organima i približio način upravljanja Jedinicom u kriznim situacijama.

Predstavnici FKKSS izrazili su zahvalnost za prijem i dobrodošlicu, a zaključeno je da su današnja posjeta i predavanje policijskog službenika bili veoma uspješni i višestruko korisni.