MOSTAR: Promovirana osma generacija kadeta SIPA-e

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru danas je (8.4.2019. godine) održana promocija osme generacije kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za sticanje čina mlađi inspektor. Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure, kadeti su uspješno završili četveromjesečnu osnovnu policijsku obuku koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM).

Direktor AEPTM-a Branko Vukoja uručio je za 25 polaznika osnovne policijske obuke drugog nivoa certifikate o završenom školovanju.

Uspješan završetak osnovne policijske obuke kadetima je čestitao direktor SIPA-e Perica Stanić i poželio im mnogo sreće i uspjeha u budućem radu, te najavio da će ova generacija kadeta svečanu zakletvu položiti 17.4.2019. godine u prostorijama SIPA-e. Kadetima su čestitke uputili Branko Vukoja, direktor AEPTM-a i Mate Miletić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH.

Promociji kadeta SIPA-e prisustvovali su predstavnici svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, te predstavnici sigurnosnih institucija BiH.