Lišena slobode jedna osoba koja se tereti za teško ubistvo u Priboju

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas su (26. 5. 2023. godine) na području Trebinja lišili slobode osobu Igor Avramović, rođenu 19. 9. 1995. godine u Priboju, Republika Srbija, koja se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e i MUP-a Republike Srpske locirali su navedenu osobu na području Trebinja nakon čega je lišena slobode.

Za navedenom osobom NCB Interpol Beograd raspisao je međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu, jer se sumnjiči da je 21. 5. 2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršila krivično djelo „Teško ubistvo“, propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije, a skrivala se od krivičnog gonjenja na području Bosne i Hercegovine.

Osoba je lišena slobode u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.