„Krimolovci“ u julu: Zaprimljena 334 poziva od kojih je 20 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u julu 2021. godine registrirali su ukupno 334 poziva, od kojih je 20 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljeno je ukupno 240 poziva, od kojih je 11 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima. Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na web stranici SIPA-e, zaprimljene su 94 prijave, a devet je bilo sa korisnim informacijama, od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U julu je pristiglo 15 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 41 savjet građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.