„Krimolovci“ u februaru zaprimili 392 poziva od kojih je 29 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u februaru 2022. godine registrirali su ukupno 392 poziva, od kojih je 29 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljen je ukupno 291 poziv, od kojih je osam bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e zaprimljena je 101 prijava, od čega je 21 bila sa korisnim informacijama, od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U februaru je pristiglo 35 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili ih je dostavio nadležni policijski organ. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno pet izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 40 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.