Kid`s festival 2014/Dan policije: Specijalci SIPA-e podučavali djecu osnovama alpinizma

U okviru ovogodišnje kulturne manifestacije „Kid's festival“ i „Dan policije“, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (10.6.2014. godine) u Zetri organizirali promotivni izložbeni štand za djecu i mini poligon za alpinizam.

Družeći se sa djecom, specijalci i istražitelji SIPA-e prezentirali su opremu i aktivnosti Agencije, odgovarali na pitanja i na taj način dodatno razvili povjerenje najmlađih građana u policiju.

Štand SIPA-e posjetio je veliki broj djece koja nisu krila svoje oduševljenje prilikom savladavanja osnovnih alpinističih vještina, ali i tehnika samoodbrane kojima su ih podučavali specijalci SIPA-e. Najuspješnijim „polaznicima kursa“ dodijeljenje su školske torbe, majice sa logom SIPA-e i druge zanimljive nagrade.

Državna agencija za istrage i zaštitu sa zadovoljstvom je i ove godine učestvovala na „Kid's festivalu”, a posebno nas raduju aktivnosti u okviru “Dana policije” i interakcija sa najmlađim građanima, jer želimo da građani budu naši partneri u borbi protiv kriminala.