Kid`s festival 2014: Djeca u posjeti SIPA-i

U okviru ovogodišnje kulturne manifestacije „Kid's festival“, djeca iz Foče i Kladnja posjetila su danas (9.6.2014. godine) Jedinicu za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje je upriličeno druženje sa specijalcima SIPA-e. Mališane je u ime SIPA-e pozdravio v.d. zamjenika komandanta Jovica Mirosavljević i poželio im dobrodošlicu.

Oko pedesetero djece, tokom jednosatnog druženja sa specijalcima SIPA-e, imalo je priliku da se okuša i takmiči u različitim vještinama kao što su savladavanje prepreka na alpinističkom poligonu, Laser Shot i borba sa „Red Manom“.

Tokom druženja sa djecom, specijalci su prezentirali aktivnosti Agencije, odgovarali na njihova pitanja i na taj način dodatno razvili povjerenje najmlađih građana u policiju.

Državna agencija za istrage i zaštitu sa zadovoljstvom je i ove godine učestvovala na „Kid's festivalu“, a posjeta djece iz različitih krajeva BiH Jedinici za specijalnu podršku već je postala tradicija.

Za svu djecu su osigurane majice i privjesci sa logom SIPA-e i „Kid's festivala“, a najboljim takmičarima dodijeljene su školske torbe sa logom Agencije.