Direktor SIPA-e u posjeti MUP-u Republike Srbije

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac posjetio je jučer, 31.3.2014. godine, MUP Republike Srbije i sastao se sa direktorom policije Miloradom Veljovićem i načelnikom Uprave kriminalističke policije Rodoljubom Milovićem.

Na sastanku je razgovarano o predmetima iz oblasti organiziranog kriminala, sa posebnim akcentom na kriminalne grupe koje su predmet operativnog interesiranja oba policijska organa, te su dogovoreni modaliteti i pravci buduće saradnje.

Direktor Zubac se posebno zahvalio na saradnji i blagovremenoj razmjeni obavještajnih podataka i informacija u proteklom periodu u predmetima iz oblasti organiziranog kriminala, što je posebno došlo do izražaja prilikom rada na predmetu “Lutka”. Kao znak zahvalnosti na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, direktoru SIPA-e uručena je plaketa MUP-a Republike Srbije.

Učesnici sastanka iskazali su obostrano zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji između partnerskih agencija, te istakli da će biti nastavljena i u narednom periodu.