Direktor SIPA-e Darko Ćulum u posjeti Graničnoj policiji BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, 5. avgusta 2020. godine, primio je u Glavnom uredu Granične policije BiH u posjetu novoimenovanog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darka Ćuluma.

Direktor Galić mu je poželio dobrodošlicu i uspjeh na novom radnom mjestu te ga upoznao s trenutnim aktivnostima Granične policije BiH. Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici i situaciji s nezakonitim migracijama te o zajedničkim aktivnostima Granične policije BiH i SIPA-e, među kojima su i operativne akcije koje se realiziraju s ciljem sprečavanja krijumčarenja ljudi.

Direktor SIPA-e Darko Ćulum istakao je važnost daljeg jačanja saradnje sa Graničnom policijom BiH, te zajedničkog sistema suprotstavljanja svim sigurnosnim izazovima sa kojima se susreću ove dvije policijske agencije, posebno u oblasti borbe protiv nezakonitih migracija i trgovine ljudima. Takođe je zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji i izrazio spremnost za razvijanje i unapređenje budućih zajedničkih aktivnosti, koje će doprinijeti kvalitetnijoj zaštiti državne granice i efikasnijoj borbi protiv svih oblika kriminala.