Britanska ambasada donirala opremu za obuku službenih pasa i opremu za fizičke pripreme specijalaca

U bazi Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (17.9.2015. godine) izvršena zvanična primopredaja donacije Britanske ambasade SIPA-i. SIPA-i je donirana oprema za obuku i trening službenih pasa i oprema za teretanu i prostor za fizičke pripreme specijalaca.

Ovim povodom pomoćnik direktora SIPA-e Anđelko Hrgić uručio je britanskom vojnom atašeu Paulu Marshallu „Zlatni reljefni amblem SIPA-e“, a službeniku Ambasade Alanu Talakiću  „Zahvalnicu SIPA-e“ za podršku i nesebičan doprinos u stručnom usavršavanju i jačanju operativnih kapaciteta Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e.

Pomoćnik komandanta Jedinice za specijalnu podršku Jovica Mirosavljević izrazio je zahvalnost na doniranoj opremi i podršci u jačanju operativne moći i spremnosti Jedinice. On je istakao da je Britanska ambasada dugogodišnji partner i prijatelj SIPA-e, te da će uspješna saradnja, putem različitih projekata, biti nastavljena i u narednom periodu.

Policijski službenici Jedinice ovim povodom izveli su taktičko-pokaznu vježbu trenažnog procesa službenih pasa koje je SIPA nabavila u prethodnom periodu, a koji će, u skladu sa planom obuke, biti obučeni za korištenje u narednih sedam do 13 mjeseci.

Pukovnik Paul Marshall izrazio je zahvalnost pomoćniku direktora gospodinu Hrgiću na toplim riječima dobrodošlice te na uručenom poklonu. On je rekao da Jedinica za specijalnu podršku ispunjava zadatke koji zahtijevaju posebne vještine i najviše standarde ličnog integriteta, iskrenosti i profesionalizma koji je prisutan kod svakog pripadnika Jedinice.