Ambasador Kuvajta u BiH posjetio SIPA-u

Ambasador Kuvajta u BiH Nj.E. Nasser Riden Thamer Almotairi posjetio je danas (28.1.2016. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa direktorom Pericom Stanićem.

Budući da je ovo prva posjeta ambasadora Kuvajta SIPA-i od kada je Perica Stanić imenovan za direktora, razgovarano je o prioritetima rada SIPA-e i budućim planovima, kao i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala. Almotairi i Stanić razgovarali su i o posljednjim operativnim akcijama SIPA-e koje su privukle veliku pažnju domaće i međunarodne javnosti.

Direktor Stanić istakao je da će SIPA nastaviti intenzivno raditi provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti u okviru borbe protiv svih vidova kriminala, što je njen osnovni zadatak i obaveza prema građanima.

NJ.E. Nasser Almotairi podržao je SIPA-u u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala. On je čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio uspjeh u daljem radu i ostvarivanju ciljeva SIPA-e, te ga pozvao da u skorije vrijeme uzvrati posjetu Ambasadi.