SPEKTAKULARNA AKCIJA SIPA-e

Zaplijenjeno preko 660 kilograma opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), realizirali su, 17.7.2018. godine, operativnu akciju kodnog naziva „Petrol Line”, na području općine Neum, prilikom koje su pronašli i privremeno oduzeli preko 660 kg opojne droge.

Tijekom akcije pretraženo je teretno motorno vozilo, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prilikom čega je pronađeno i privremeno oduzeto 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada NN materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu cannabis sativa ukupne težine 665 kg. Pored navedenog privremeno su oduzeta i tri mobilna telefona marke „Samsung“.

Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga, bila je namijenjena za ilegalno tržište zemalja zapadne Evrope.

Vozač teretnog motornog vozila lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz članka 195. KZ BiH „Neovlašteni promet opojnim drogama“, u s vezi s kaznenim djelom iz članka 250 istog zakona „Organizirani kriminal“

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata postupajućem tužiocu Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije. Ovo je jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u Bosni i Hercegovini.