Veleposlnik R. Slovenije posjetio SIPA-u

Veleposlanik R. Slovenije u BiH NJ.E. Iztok Grmek i slovenački policijski ataše u BiH Janko Goršek, posjetili su danas, 11.2.2014. godine, Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA), gdje su se sastali sa ravnateljom SIPA-e Goranom Zubcem.

Budući da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti novoimenovanog slovenačkog veleposlanika u BiH, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Agencije, njenim nadležnostima, organizacijskoj strukturi, te ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH.

Ravnatelj SIPA-e prezentirao je sve bitne pojedinosti u svezi sa dosadašnjim uspješnim funkcioniranjem Agencije, s posebnim akcentom na posljednje realizirane operativne akcije. On je naglasio da SIPA raspolaže najjačim istražnim kapacitetima za borbu protiv najsloženijih vidova kriminala i da radi punim kapacitetom.

Veleposlanik Grmek i ataše Goršek iskazali su zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj suradnji sa SIPA-om, te istakli da je ova agencija glavni partner R. Slovenije u BiH u borbi protiv najtežih vidova kriminala.

Na sastanku su dogovoreni modaliteti i pravci buduće suradnje, koji će u narednom periodu biti dodatno precizirani na operativnim radnim sastancima.