Veleposlanik Rumunije posjetio SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetio je danas, 20.2.2014. godine, veleposlanik Rumunije u BiH NJ.E. Filip Teodorescu i sastao se sa ravnateljom SIPA-e Goranom Zubcem.

Veleposlanik Teodorescu uručio je ravnatelju SIPA-e pozivnicu za prisustvo regionalnoj konferenciji pod nazivom „Promocija najboljih praksi u borbi protiv korupcije na visokoj razini i povratu imovine“, koja će u narednom periodu biti održana u Bukureštu. Povod za posjetu veleposlanika Rumunije SIPA-i bio je i trenutačna sigurnosna situacija u BiH, s osvrtom na borbu protiv korupcije.

Ravnatelj Zubac upoznao je veleposlanika Teodorescua sa ulogom koju SIPA ima u sigurnosnom sustavu BiH, ističući pri tome da je, sukladno Strategiji SIPA-e, borba protiv korupcije i teškog financijskog kriminala jedan od prioritetnih zadataka ove agencije. Zubac je, također, prezentirao rezultate posljednjih operativnih akcija SIPA-e koje se odnose na borbu protiv ovog vida kriminala.

Na sastanku je obostrano istaknuta nužnost regionalne i međunarodne suradnje u borbi protiv ove vrste kriminala, te su dogovoreni modaliteti i pravci buduće suradnje.