Veleposlanik Narodne Republike Kine u oproštajnoj posjeti SIPA-i

U oproštajnoj posjeti Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) danas je boravio veleposlanik Narodne Republike Kine u BiH Nj.E. Liu Wenxin.

Ravnatelj SIPA-e Mirko Lujić i veleposlanik Wenxin su se osvrnuli na dosadašnju uspješnu suradnju ove dvije institucije, te iskazali nadu da će BiH i Narodna Republika Kina surađivati i u budućnosti preko diplomatskih, ali i policijskih, gospodarstvenih i drugih kontakata.

“U interesu Državne agencije za istrage i zaštitu je da se dosadašnja saradnja BiH sa velikom i moćnom zemljom poput Kine proširi i na policijsku saradnju”, istakao je ravnatelj SIPA-e Mirko Lujić.

„Četverogodišnja izvrsna suradnja prerasla je u prijateljstvo”, kazao je veleposlanik Wenxin koji se u svom oproštajnom govoru posebno zahvalio policijskim službenicima SIPA-e zaduženim za sigurnost veleposlanstva Narodne Republike Kine u BiH.

Ravnatelj Lujić i veleposlanik Wenxin su posebno izrazili zadovoljstvo što u svakodnevnoj komunikaciji predstavnika SIPA-e i veleposlanstva Kine u našoj zemlji nije zabilježen niti jedan zahtjev koji se nije mogao riješiti.