U prostorijama SIPA-e održan XXVI sastanak Strateškog foruma

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu održan je 29.11. i 30.11.2022. godine XXVI sastanak rukovodilaca tužiteljstava i policijskih agencija na strateškoj razini – Strateški forum.

Sastanku Strateškog foruma nazočili su glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić, glavni federalni tužitelj Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine Munib Halilović, v.d. glavnog tužitelja Republičkog tužiteljstva Republike Srpske Miodrag Bajić, glavni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zekerija Mujkanović, ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, ravnatelj Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, glavni inspektor Federalne uprave policije Mirko Kuprešaković, šef Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Goran Pisić i predstavnici projekta Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Amila Rahić i Aleksandra Todorović.

Predstavnici radne grupe predstavili su novi Naputak o postupanju i suradnji ovlaštenih službenih osoba i tužitelja u provođenju radnji dokazivanja u tijeku istrage i Preporuke iz Trećeg Peer Review izvješća – stručna analiza borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije na temelju konkretnih predmeta – prijedlog mjera i aktivnosti iz oblasti suradnje tužiteljstava i policijskih agencija.