U operativnoj akciji „Lovac“ slobode lišena jedna osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (27.12.2021. godine) realizirali operativnu akciju „Lovac“, u okviru koje su izvršili pretragu na jednoj lokaciji na području Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine“, te lišili slobode jednu osobu.

Osoba lišena slobode sprovedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti ispitana u svojstvu osumnjičene, te će nakon okončanja navedenih radnji biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Prilikom pretrage otkrivena je i privremeno oduzeta puška i pištolj, veća količina streljiva i dva pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo a po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo.