U nastavku operativne akcije „Regina“ slobode lišene dvije osobe

U nastavku operativne akcije „Regina“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dana 22.03.2023. godine, na području Konjica lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, propisano Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, pretraženo je putničko motorno vozilo koje su koristile osobe lišene slobode, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode sprovedena su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. O daljem statusu osoba odlučivat će postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.