U međunarodnoj operativnoj akciji SIPA otkrila i privremeno oduzela veliku količinu opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (23.11.2021. godine), u međunarodnoj operativnoj akciji, pretražili više stambenih objekata na tri lokacije na području Trebinja, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 200 kilograma opojne droge „marihuana“ i određenu količinu vatrenog oružja i eksploziva.

Slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 195. istog zakona „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Crne Gore, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode bit će sprovedene u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i počinitelju biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.