U Hercegovini lišene slobode četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 09.06.2011. godine, na području Livna, Trebinja i Posušja lišili su slobode četiri osobe inicijala A.V., Z.S., I.B. i Ž.R. zbog sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminalitet, a u svezi sa kaznenim djelom nedozvoljene trgovine opojnim drogama.

Pretragom triju lokacija pronađena je određena količina streljiva, biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te mobilni telefonski aparati sa SIM karticama.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, protiv osoba lišenih slobode bit će podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz članka 250. KZ BiH (Organizirani kriminalitet), a u svezi sa kaznenim djelom iz članka 195. KZ BiH (Neovlašteni promet opojnim drogama) i iste će biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Akcija je izvedena po nalogu Tužiteljstva BiH, a uz asistenciju pripadnika MUP-a Livanjske županije i MUP-a Zapadno-hercegovačke županije.

Policijski službenici SIPA-e će i dalje poduzimati aktivnosti iz svoje mjerodavnosti s ciljem sprečavanja i otkrivanja navedenih kaznenih djela.