SIPA realizirala operativnu akciju „Cedevita“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u prethodnom su razdoblju, po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizirali operativnu akciju „Cedevita“, u okviru koje su izvršili pretrage na više lokacija.

 Operativna akcija je realizirana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz članka 149. st. (2), (3), (5), (6), (8) i (9) Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretraga otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina „Cedevita“ proizvoda, odnosno 22 kartonska paketa cedevite različitih ukusa za koju se sumnja da je pakirana u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su u suradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona i Ministarstva unutarnjih poslova Livanjskog kantona.