SIPA otkrila i privremeno oduzela oko 230 kg duhana

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (27.12.2021. godine), s ciljem dokumentiranja kaznenog djela iz članka 210a. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima“, prilikom pretraga stambenih prostorija i putničkog motornog vozila na području Olova i Brčkog otkrili i privremeno oduzeli oko 230 kilograma rezanog duvana, upakiranog u pvc vrećice crne boje, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine. Pored navedenog, otkriveno je i privemeno oduzeto 1.800,00 KM i 325,00 eura i tri mobilna telefona.

Slobode su lišene dvije osobe, koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega su ispitane u svojstvu osumnjičenih a zatim predate u nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti realizirane su po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine a u suradnji sa Upravom za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.