Realizirana operativna akcija kodnog naziva „Viza“

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (13.7.2019. godine) na području Zeničko-dobojske županije proveli operativnu akciju kodnog naziva „Viza“. Akcija je rezultat višemjesečne istrage i izvedena je po nalozima Županijskog suda u Zenici i Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije.

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrage na četiri lokacije i lišili slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 342. stavak (2) KZ Federacije Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u svezi s kaznenim djelima iz članka 373. stavak (2) „Krivotvorenje isprave“ i iz članka 238. stavak (1) istog zakona „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Prilikom pretraga otkriveno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i određena količina falsificiranih osobnih dokumenata Republike Hrvatske (putovnice, vozačke dozvole i osobne iskaznice).

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate nadležnom tužiteljstvu na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.