Operativna akcija „Zenicatrans“ – pretrage na 11 lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (01.12.2021. godine) započeli pretrage na 11 lokacije na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela „Organizirani kriminal“, „Zlouporaba položaja ili ovlasti“, „Oštećenje povjerilaca“, „Prouzrokovanje stečaja“ i „Nesavjestan rad u službi“, propisana Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akcija „Zenicatrans“ policijski službenici SIPA-e pretražuju stambene i službene prostorije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, odnosno dokumentiranja nezakonitih aktivnosti službenih i odgovornih osoba u Gradu Zenica.

Pretrage se vrše po naredbi Županijskog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u tijeku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno.