Operativna akcija „Trik“ – pretrage na više lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (6.12.2021. godine) započeli pretrage na više lokacija na području Sarajeva i Konjica zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena kaznena djela „Organizirani kriminal“, „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ i „Pranje novca“, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji „Trik“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrage na više lokacija koje koriste pravne osobe i fizičke osobe, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretrage se vrše po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u tijeku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno.