Operativna akcija „Pills“ – pretrage na osam lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (22.12.2021. godine) započeli pretrage na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, stavile u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini, čime je počinjeno kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“, u svezi s kaznenim djelom „Saizvršiteljstvo“, propisana Kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji „Pills“ policijski službenici SIPA-e vrše pretrage lokacija koje koriste fizičke osobe, s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena kaznena djela.

Pretrage se vrše po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u tijeku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno.