Operativna akcija „AS“ – pretrage na dvanaest lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (19.5.2022. godine), u sklopu operativne akcije „AS“, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrage poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „Zlouporaba položaja ili ovlasti“, propisano Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, i kazneno djelo „Povlaštene informacije“, propisano Zakonom o tržištu vrijdnosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretrage se vrše po nalozima Županijskog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutarnjih poslova Županije Sarajevo i Ministarstvom unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. 

Uzimajući u obzir da su pretrage još uvijek u tijeku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informirana naknadno.