Nicholas Hill u posjeti SIPA-i

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u BiH Nicholas Hill posjetio je danas (16.6.2014.godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa ravnateljem Goranom Zubcem. Sastanku je prisustvovao i ravnatelj programa ICITAP-a u BiH Charles Bennet i ataše za pravna pitanja Ambasade SAD Luis Quesada. Tema razgovora bila je policijska suradnja na svim razinama u BiH i jačanje kapaciteta SIPA-e.

Ravnatelj Zubac je istakao da je SIPA važan subjekt međunarodne policijske suradnje u borbi protiv svih oblika kriminala, ali i značaj suradnje policijskih agencija na svim razinama unutar BiH. Također je naglasio da je jačanje materijalno-tehničkih i kadrovskih kapaciteta SIPA-e prioritet, u čemu očekuje potporu Veleposlanstva SAD-a i ICITAP-a.

Nicholas Hill je rekao da izuzetno cijeni suradnju sa SIPA-om koja je u proteklom periodu bila uspješna, kao i rezultate koje je SIPA ostvarila u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala. On je iskazao spremnost za pružanje potpore u jačanju sveukupnih kapaciteta SIPA-e i u implementaciji njenih ciljeva u narednom periodu.