Nastavlja se projekat deminiranja korita rijeke Save

U okviru bilateralne međunarodne policijske suradnje Republike Češke i Bosne i Hercegovine, u periodu od 11.8 do 24.8.2013. godine, bit će realizirana prva faza deminiranja dijela korita rijeke Save u Orašju u nastavku projekta započetog prethodne godine.
Pored Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja je nositelj ovog projekta, i Odjela za specijalističke ronilačke aktivnosti i obuku Policije R. Češke (Brno), u pripremi i realiziranju projekta sudjeluju Ministarstvo sigurnosti BiH, Ministarstvo obrane BiH, Zajednički štab Oružanih snagа BiH, Granična policija BiH, BH MAC, Federalna uprava civilne zaštite, Uprava civilne zaštite Županije posavske, Javno preduzeće Luka Brčko, MUP Županije posavske, Općina Orašje i Općina Odžak, uključujući i Veleposlanstvo R. Češke u Sarajevu, te tijela R. Hrvatske (MUP R. Hrvatske, Granična policija R. Hrvatske, Državna uprava za zaštitu i spašavanje R. Hrvatske, Vukovarsko-sremska županija i Brodsko-posavska županija).
Nastavak aktivnosti na deminiranju korita rijeke Save planiran je u sljedećim terminima: druga faza: 3.9-16.9.2013. godine u Odžaku i treća faza: 22.9-4.10.2013. godine u Odžaku.
Podsjećamo da su prve aktivnosti na deminiranju korita rijeke Save od mina zaostalih iz prethodnog rata realizirane u periodu od 3.9. do 12.9. 2012. godine, kada je započet ovaj projekt.
O rezultatima gore navedenih aktivnosti javnost će biti naknadno informirana.