Operativna akcija „Istok“

MOSTAR: SIPA lišila slobode dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, jučer su (12.6.2019. godine) na području Mostara lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“.

Postoje osnovi sumnje da su osobe lišene slobode, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, krijumčarile sedam državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni sa područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske. Također, postoje osnovi sumnje da su lišeni slobode na području Blagaja, općina Mostar, nad krijumčarenim osobama izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima.