Lišene slobode dvije osobe, pronađeni droga i oružje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer, 31.05.2011. godine, na području Zeničko-dobojske županije i Županije Sarajevo lišili su slobode dvije osobe kod kojih su pronašli i privremeno oduzeli 1,5 kg materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu "speed", 950 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu "ekstazi".

Pretragom kuća, stanova, vozila i drugih objekata koje su koristile osobe lišene slobode pronađene su i dvije automatske puške 7.62 mm sa pet napunjenih spremnika, 150 metaka kalibra 7.62, 63 komada rifuznog streljiva kalibra 7.62 mm, dva tijela ručne bombe bez inicijalnih detonatora, inicijalni detonator za ručnu bombu, dva pištolja, od kojih je jedan plinski marke "Browning", a drugi marke CZ M70 kalibra 7.65 mm, 7 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, dvije digitalne vage, te deset novčanica u apoenima od 100 KM koje potječu iz kaznenog djela nedozvoljene trgovine i prometa opojnim drogama.

Pronađeni oružje i novac Oduzeta materija koja asocira na drogu "speed"

Osobe lišene slobode nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz članka 250. KZ BiH (Organizirani kriminalitet), a u svezi sa kaznenim djelom iz članka 195. KZ BiH (Neovlašteni promet opojnim drogama), bit će predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Jučerašnja akcija izvedena je u suradnji sa policijskim službenicima Zeničko-dobojske županije.

Državna agencija za istrage i zaštitu poduzimat će i u narednom periodu aktivnosti iz svoje mjerodavnosti s ciljem otkrivanja i sprečavanja navedenih kaznenih djela.