„Krimolovci“ u prosincu zaprimili 441 poziv od kojih je 57 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u prosincu 2021. godine registrirali ukupno 441 poziv, od kojih je 57 sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljena su ukupno 332 poziva, od kojih je 20 bilo sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu kaznenog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 109 prijava, od čega je 37 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je devet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U mjesecu prosincu je pristiglo 26 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužiteljstvima dostavljeno šest izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 68 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ - 080 020 505.