„Krimolovci“ u listopadu zaprimili 426 poziva od kojih je 27 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u listopadu 2021. godine registrirali su ukupno 426 poziva, od kojih je 27 sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiocima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Putem telefonske linije „Krimolovci“ zaprimljena su 322 poziva, od kojih je deset bilo sa korisnim informacijama o kaznenim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu kaznenog djela na web stranici SIPA-e, zaprimljene su 104 prijave, od čega je 17 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je pet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjelu SIPA-e.

U listopadu je pristiglo pet povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su ih dostavila nadležna policijska tijela. Na temelju dostavljenih povratnih informacija utvrđeno je da su nadležnim tužiteljstvima dostavljena dva izvješća o počinjenom kaznenom djelu i izvršiocima.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 49 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.