„Krimolovci“ u kolovozu: Zaprimljeno ukupno 489 prijava od kojih je 27 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2019. godine registrirali su ukupno 410 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je 14 bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 79 prijava, od kojih je 13 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi sa opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarstvenim kriminalom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektroničkog obrasca, 17 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po deset je postupala i SIPA.

U kolovozu je primljeno 27 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 53 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.