Kid's festival 2011 – Više od stotinu djece posjetilo SIPA-u

Jedinicu za specijalnu potporu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 13.06.2011. godine, u okviru osmog Kid`s festivala posjetilo je više od stotinu prvačića Osnovne škole Vrhbosna i Katoličkog školskog centra iz Sarajeva, Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Fojnice, te vrtića Sveta obitelj iz Sarajeva.

Tijekom jednosatnog druženja sa specijalcima SIPA-e djeca su, između ostalog, imala priliku penjati se uz toranj, igrati nogomet, hodati po deblu, te proći zahtjevan poligon sa preprekama.

Djeca su hodala po deblu Najhrabriji su se penjali uz toranj

Komandant Jedinice za specijalnu potporu Mirsad Vilić sa svojim saradnicima najuspješnijim takmičarima podijelio je školske torbe sa priborom, dok su za svu djecu osigurane majice sa logom SIPA-e i Kid`s festivala.

”San gotovo svakog djeteta je da postane policajac, a mnogi od njih maštaju da budu specijalci. Dio tog sna svake godine postane java za dio djece iz svih dijelova BiH koji posjete našu bazu. Cilj nam je da kroz ovakve vidove druženja kod djece razvijemo ljubav prema sportu, policiji, a neko će, možda, u budućnosti i postati specijalac SIPA-e”, poručio je komandant Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e Mirsad Vilić.