Američki veleposlanik posjetio SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) je danas, 22.02.2011. godine, posjetio veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u BiH Njegova ekselencija Patrick Moon kako bi se upoznao sa prioritetima rada Agencije za ovu godinu, te čestitao na iznimno dobrim rezultatima rada u prošloj godini.

Ravnatelj Agencije Mirko Lujić je u jednosatnom razgovoru sa veleposlanikom Moonom kazao da će se istražitelji SIPA-e u 2011. godini posebno fokusirati na istragu kaznenih djela financijskog kriminaliteta i korupcije, te obećao nastavak efikasne borbe protiv organiziranog kriminaliteta, terorizma, neovlaštenog prometa opojnim sredstvima i oružjem.

Veleposlanik Moon je, uz čestitke za postignute rezultate rada u prethodnoj godini, posebno interesiranje iskazao za budući rad Operativne grupe za borbu protiv terorizma.

U ime Vlade Sjedinjenih Američkih Država Njegova ekselencija Patrick Moon je obećao nastavak pomoći Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, kako u materijalno-tehničkom smislu, tako i u organiziranju obuka.

Sastanku su, između ostalih, nazočili i Marko Dominković, zamjenik ravnatelja SIPA-e, te James Tillman, ravnatelj Programa međunarodne pomoći u obuci za istraživanje kriminaliteta za BiH (ICITAP).