Polaznicima obuke uručeni certifikati

Završena obuka iz oblasti zbrinjavanja traumatskih povreda u taktičkim situacijama

U bazi Jedinice za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je održana pokazna vježba i dodjela certifikata o uspješnom završetku obuke zbrinjavanja traumatskih povreda u taktičkim situacijama.

Pokaznom vježbom obilježen је završetak obuke koju su pohađali pripadnici Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo i Oružanih snaga BiH. Obuka je provedena u organizaciji Tima za civilno-vojnu podršku i Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Instruktorima obuke pomoć su pružili pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske i tri policijska službenika Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Policijskim službenicima Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e koji su pružili pomoć instruktorima uručeni su prigodni certifikati za instruktore, dok je jedan policijski službenik Jedinice uspješno završio program obuke. Pomoćniku komandanta Jedinice za specijalnu podršku Jovici Mirosavljeviću organizator je uručio Zahvalnicu za podršku cijelom projektu, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je i pomoćnik direktora SIPA-e Jasmin Gogić.