Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić posjetio SIPA-u

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić sa saradnikom posjetio je danas (29.12.2015. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa direktorom Pericom Stanićem i zamjenikom direktora Đurom Kneževićem.

Budući da je ovo prva zvanična posjeta zamjenika ministra sigurnosti SIPA-i, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada SIPA-e, njenim nadležnostima, organizacionoj strukturi, kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima.

Također je razgovarano o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH, sa akcentom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje, te o odlascima bh. državljana na strana ratišta. Istaknut je značaj saradnje sigurnosnih struktura na svim nivoima u BiH i uključivanja šire društvene zajednice u rješavanje ovog problema, kao i značaj proaktivnog i preventivnog djelovanja. Razgovarano je i o modalitetima borbe protiv svih oblika organiziranog kriminala u BiH, a posebno finansijskog kriminala i korupcije.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić čestitao je direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio puno uspjeha u radu. On je rekao da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške i pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim vidovima kriminala.