Tešanj: Pronađene 652 granate za bestrzajni top

Nakon što su stvorene potrebne sigurnosne pretpostavke i uslovi, jučer su, 3.11.2013. godine, na lokalitetu Trešnjev panj, općina Tešanj, izvršene uviđajne radnje na licu mjesta, povodom pronalaska velike količine vojnog naoružanja u petak, 1.11.2013. godine. Na pomenutom lokalitetu pronađene su ukupno 652 granate kalibra 84 mm za bestrzajni top.

Uviđajne radnje izvršili su policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Imajući u vidu činjenicu da SIPA vodi višemjesečnu istragu u vezi sa nelegalnim skladištenjem vojnog naoružanja na području navedene općine, uviđaju su prisustvovali i inspektori SIPA-e.

Prema raspoloživim obavještajnim podacima, navedeno oružje može se dovesti u vezu sa velikom količinom oružja koje su pripadnici SIPA-e u julu ove godine pronašli u selu Kaloševići, na području iste općine.

Pripadnici SIPA-e nastavljaju višemjesečnu istragu s ciljem pronalažena svih lokaliteta na kojima bi se mogla nalaziti skrivena minsko-eksplozivna sredstva, kao i na pronalaženju odgovornih osoba umiješanih u ove nezakonite radnje, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.