SIPA podnijela izvještaj protiv N.B. zbog pronevjere

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) predali su sinoć (9.12.2014. godine), nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, na dalje postupanje Tužilaštvu BiH osobu inicijala N.B. (1975), koju su prethodno slobode lišili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičena osoba predata je Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 221. KZ BiH „Pronevjera u službi“. Navedena osoba sumnjiči se da je kao uposlenik Centralne banke BiH prisvojila više stotina hiljada KM.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo prekjučer su na licu mjesta izvršili uviđaj nakon čega su lišili slobode osobu inicijala N.B, koju su, radi daljeg postupanja, preuzeli policijski službenici SIPA-e.

Državna agencija za istrage i zaštitu očekuje izdavanje naredbi Suda BiH za pretresе na određenim lokacijama, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja cijelog slučaja.