Pretresom pmv pronađeno 20.500 KM za koje se sumnja da su krivotvorene

SIPA lišila slobode V.V. zbog krivotvorenja novca

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (17.1.2015. godine) na području Bosanske Krupe pretresli putničko motorno vozilo koje koristi osoba inicijala V.V. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 205. KZ BiH „Krivotvorenje novca“. Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 20.500 KM u apoenima od 100 KM, za koje se sumnja da su krivotvorene.

Policijski službenici SIPA-e pretresli su i porodičnu kuću i prateće objekte na području općine Bužim koje koristi navedena osoba, prilikom čega su pronašli dodatni dokazni materijal.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Osoba inicijala V.V. lišena je slobode i bit će privedena u službene prostorije Regionalnog ureda SIPA-e u Banjoj Luci, gdje će se kriminalistički obraditi. Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode bit će predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu.