Nastavak prošlosedmičnih aktivnosti

SIPA izvršila pretrese na još četiri lokacije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (12.8.2016. godine) na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

U nastavku prošlosedmičnih aktivnosti, kada su izvršeni pretresi objekata, koje koriste lica lišena slobode od strane MUP-a Kantona Sarajevo, prilikom pokušaja otuđenja skupocijenog motornog vozila marke „BMW“, policijski službenici SIPA-e su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH danas pretresli objekte na još četiri lokacije. Navedene aktivnosti ove i prošle sedmice, provedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i uz podršku policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.  

Pretresi pokretne i nepokretne imovine izvršeni su sa ciljem prikupljanja materijalnih dokaza da su osumnjičena lica počinila krivična djela iz člana 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 214. KZ BiH „Krijumčarenje“, i člana 287. KZ FBiH „Teška krađa“.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dijelova rastavljenih motornih vozila, za koje se sumnja da su predmeti iz krivičnog djela teška krađa.

U zakonskom roku dana Sudu BiH i Tužilaštvu BiH biće proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvještaji o preduzetim aktivnostima.